Sosyal Medya Özel Günler Takvimi

  • Anasayfa / Sosyal Medya / Sosyal Medya Özel…

Sosyal Medya Özel Günler Takvimi

Sosyal medyada kutlanması gereken özel günler ve resmi tatiller, haftalar ve tatilleri sizler için listeledik. Sosyal medyada özel günleri kutlamanız markanızın kimliği açısından oldukça önemlidir. Özellikle millî bayramları ve dini bayramları asla atlamamanız gerekir. Size özel sosyal medya tasarımı ve logonuzun olduğu, sizi ve markanızı temsil eden görsel ve videolar hedef kitlenizle etkileşime geçmeniz açısından oldukça önemlidir. Özel günler ve resmi tatiller yazımızda bulabilirsiniz. Ayrıca görselleri kullanabilirsiniz.

OCAK AYI ÖZEL GÜNLER

1 Ocak Yılbaşı
4 – 10 Ocak Veremle Savaş Eğitimi Haftası
Ülkemizde, verem (tüberküloz) hastalığı konusunda toplumun bilgilendirilmesi amacıyla her yıl Ocak ayının ilk Pazar gününden başlayan hafta Verem Eğitim ve Propaganda Haftası olarak kutlanmaktadır.
11-17 Ocak Enerji Tasarrufu Haftası
Enerji tasarrufu haftası, her yıl Ocak ayının ikinci haftası kutlanan, enerji tasarrufuna dair çeşitli bilinçlendirme ve bilgilendirme çalışmalarının yapıldığı haftadır.
7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası
Beyaz baston görme özürlü için bir bağımsızlık ve güvenlik sembolüdür.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü
Çalışan gazeteciler günü, gazetecilik mesleğini icra edenleri onurlandırmak için 1961’den beri 10 Ocak günü düzenlenen Türkiye’ye özgü bir kutlama günüdür.
10 Ocak İdareciler Günü
Türk İdareciler Derneği tarafından 1978 yılı Genel Kurulunda 10 Ocak tarihi ; 10 Ocak 1971 yılında Mülki İdare Amirleri sınıfının ihdası ile yapılan ilk Mesleki Toplantı başlangıç kabul edilerek, İdareciler Günü olarak kabul edilmiştir.
25-31 Ocak Dünya Cüzzam (Lepra) Günü ve Haftası
26 Ocak Dünya Gümrük Günü
21 – 27 Ocak Osmanlı Haftası
Osmanlı Devleti 27 Ocak 1299 tarihinde Söğüt-Domaniç bölgesinde Osman Bey’in önderliğinde kuruldu. O dönem devletin padişahı olan Osman Bey, Orhan Bey ve 1. Murat gibi isimlerin yetenekleri sayesinde kısa süre içerisinde büyümüştür. Anadolu Beyliklerini topraklarına katmayı başaran Osmanlı, bambaşka askeri stratejileriyle büyük başarılara imza atmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’te Osmanlı Devleti’nde eğitim görerek yükselen bir komutandır. Ülkemizde de her yıl 21-27 Ocak günleri Osmanlı haftası kutlanmaktadır. 1999 yılından bu yana kutlanmakta olan Osmanlı haftası, devletin kuruluş tarihinin 700. yılından itibaren kutlanmaya başlamıştır.

ŞUBAT AYI ÖZEL GÜNLER

4 Şubat Dünya Kanser Günü
4 Şubat Dünya Kanser Günü, her yıl Kanser ile ilgili farkındalık oluşturmak, kansere karşı mücadelede önemli bir adım olan doğru bilinen yanlışlardan kurtulmak ve doğruların herkese ulaşmasını hedeflemek amacıyla dünya genelinde kutlanıyor.
13 Şubat Dünya Radyo Günü
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından bir iletişim aracı olarak radyonun önemine değinmek ve uluslararası radyo yayıncıları arasındaki etkileşimi artırmak için 13 Şubat Dünya Radyo Günü olarak ilan edildi. Bu kapsamda her yıl 13 Şubat Dünya Radyo Günü farklı temalarla kutlanıyor.
14 Şubat Sevgililer Günü
Sevgililer Günü, her yılın 14 Şubat günü birçok ülkede kutlanan özel gündür. Kökeni, Roma Katolik Kilisesi’nin inanışına dayanan bu gün, Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır.
15 Şubatı İçine Alan Hafta İzcilik Günü
17 Şubat Kediler Günü
27 Şubat Ressamlar Günü
28 Şubat Sivil Savunma Günü
Sivil Savunma Günü, insanların savaş, doğal afet gibi durumlarda kendini koruması için bireyleri bilinçlendirme amacıyla ortaya çıkmıştır.

8 Mart kadınlar günü sosyal medya postu

MART AYI ÖZEL GÜNLER

1 Mart Muhasebeciler Günü
1-7 Mart Yeşilay Haftası
Yeşilay Haftası Neden kutlanır ile ilgili görsel sonucu
Yeşilay Haftası mart ayının ilk haftasında kutlanır. Yeşilay Haftası’nda alkollü içkilerin, sigaranın, alkolün uyuşturucuların topluma, aileye, bireye zararları anlatılır. … Kamuya Yararlı Cemiyetler, çalışmaları memleket çapında faydalı olan, ülke ve toplum menfaatine hizmet eden cemiyetlerdir.
1-7 Mart Deprem Haftası
Deprem Haftası’nda dünyanın en etkin deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunan ülkemizde vatandaşlarımızın depreme karşı hazırlıklı olmasının sağlanması, depremden korunma yollarının anlatılması ve toplumda afete hazırlık bilincinin yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü
8 Mart 1857 tarihindeki tekstil fabrikası yangınında ölen kadın işçiler anısına 8 Martın Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanır.
8-14 Mart Bilim ve Teknoloji Haftası
Bilim ve Teknoloji Haftası, bilimin ve teknolojinin hayatımızdaki önemini vurgulamak amacıyla kutlanıyor.
12 Mart İstiklal Marşının Kabulu
Mehmet Akif, 1920’de Burdur milletvekili seçildi. 1921 yılında açılan milli marş yarışmasına, “para ödülü almamak” koşuluyla katılmayı kabul etti ve orduya ithaf ettiği şiiri, 12 Mart 1921 günü milli marş olarak kabul edildi.
14 Mart Tıp Bayramı
Tıp Bayramı, 14 Mart 1827’de, II. Mahmut döneminde, Hekimbaşı Mustafa Behçet’in önerisiyle ilk cerrahhanenin, Şehzadebaşı’daki Tulumbacıbaşı Konağı’nda Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire adıyla kurulması, Türkiye’de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilir.
14 Mart Pi Günü (Pi Sayısı)
Pi Günü, ünlü matematik sabiti pi sayısı anısına özel kabul edilmiştir ve her yıl 14 Mart’ta kutlanmaktadır. … Bunun sebebi ise Amerikan tarih formatında bu günün 3/14 olarak geçmesi ve bunun pi sayısının en yaygın kullanımını anımsatmasıdır.
15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü
18 Mart Çanakkale Zaferi
Türkiye çapında kutlanılan büyük destanın anıldığı bir gündür.
18-24 Mart Yaşlılar Haftası
Yaşlı nüfus artış hızına paralel olarak yaşlılık ve yaşlı sağlığı konularında farkındalık oluşturmak amacıyla 18 24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası olarak anılmakta ve bu tarihlerde etkinlikler yapılmaktadır.
20 Mart Dünya Mutluluk Günü
20 Mart 2012 yılında Birleşmiş Milletler, dünya üzerindeki insanların mutluluk fikrini hatırlamaları ve kutlamalar ile farkındalık oluşturmak için 20 Mart’ı “ Dünya Mutluluk Günü ” ilan etti.
21 Mart Dünya Down Sendromu Günü

Kromozomlarının 2 tane yerine 3 tane olması takvimlerde 21 ve 3 rakamını özel kılıyor. Bu yüzden Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü 21 Mart’ta kutlanıyor.
21 Mart Dünya Ormancılık Günü
Türkiye, Dünya Ormancılık Gününü ilk defa 1975 yılında kutlamıştır. Ayrıca ülkemizde 21-26 Mart tarihleri arasında Orman Haftası kutlanır.
21 Mart Dünya Şiir Günü
21 Mart Dünya Şiir Günü; UNESCO şiirin insanlar arasında evrensel bir dil olarak yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla 1999 yılında ilan ettiği ve tüm dünyada kutlanan bir gündür.
22 Mart Dünya Su Günü
1993 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 22 Mart tarihini ‘Dünya Su Günü’ olarak ilan etti. Dünya Su Günü, artan su krizini, sosyal ve ekonomik kalkınmanın sürdürülebilirliğini tehdit eden bir olgu olduğunu vurgular.
23 Mart Dünya Meteoroloji Günü
Dünya Meteoroloji Örgütünü kuran sözleşmenin 1950 yılında aynı gün yürürlüğe girişini anmak amacıyla tüm dünyada Dünya Meteoroloji Günü olarak kutlanmaktadır.
24 Mart Dünya Tüberküloz Günü
27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü
Dünya Tiyatro Günü, tiyatro dünyasındaki insanlar için sahne sanatlarının insanları bir araya getirici gücünü kutlamak, seyirciyle daha iyi bir iletişim kurmak ve insanlar arasındaki anlayış ve barışı arttırmak için bir fırsat olarak görülmektedir.
27 Mart Dünya Demiryolu Çalışanları Günü
Mart Son Haftası Kütüphane Haftası
Ülkemizde 1964 yılında başlayan kütüphaneler haftası, her mart ayının son pazartesi günü başlamakta ve bir hafta sürmektedir. Amacı ise özellikle öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırma, sevdirme ve okumanın vermiş olduğu lezzeti kavratabilmektir.
Mart Son Haftası Vergi Haftası
vergi bilincinin çocuklarda ve genç nesillerde oluşturulması, toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi, mükelleflerin vergiye gönüllü uyumunun sağlanması ve kayıt dışı ekonomi ile mücadele bilincinin oluşturulması gibi hedefleri amaçlıyor.

NİSAN AYI ÖZEL GÜNLER

1-7 Nisan Kanserle Savaş Haftası
Halkın kanser ve kanserden korunma konusunda farkındalığını artırmak için ülkemizde, her yıl 1-7 Nisan tarihleri arasında “Ulusal Kanser Haftası” etkinlikleri düzenlenmektedir.
5 Nisan Avukatlar Günü
6 Nisan Öldürülen Gazeteciler Günü
7 Nisan Dünya Sağlık Günü
Sağlık Haftası, insanların sağlık kurumlarını öğrenmesi ve sağlıklı yaşama bilincine kavuşması için Birleşmiş Milletler Örgütü tarafından 7-13 Nisan tarihleri arasında kutlanan haftadır. Dünya Sağlık Günü ise Dünya Sağlık Örgütü Anayasası’nın yürürlüğü girdiği tarihte kutlanır.
8-14 Nisan Sağlık Haftası
Dünya Sağlık Günü’ne özel gerçekleştirilen bu etkinlik ve seminerlerin en temel amacı; kamuoyunu sağlıklı yaşama davet ederek, sağlıklı yaşam konusunda bilinçlenmelerini sağlamak ve farkındalık oluşturmak hedeflenmektedir.
10 Nisan Polis Teşkilatının Kuruluşu
Kurulduğu 10 Nisan 1845 tarihinden bugüne kadar huzur ve düzenin sağlanması için görevini sürdüren Polis Teşkilatı 10 Nisan’da kurulduğu için 10 Nisan’ı her yıl Polis Günü olarak kutlar içerisinde bulunduğu hafta ise Polis Haftası olarak anılır.
15-22 Nisan Turizm Haftası
17 Nisanı İçine Alan Hafta Verimlilik Haftası
Toplumda verimlilik bilincini oluşturmak amacıyla, 1992 yılından 2011 yılına kadar, mülga Milli Prodüktivite Merkezi’nin kuruluş tarihi olan 17 Nisan tarihini içine alan hafta “Verimlilik Haftası” olarak kutlanmaktadır.
21-28 Nisan Ebeler Haftası
Ebelik mesleğinin önemine dikkat çekmek için, dünyada ve ülkemizde her yıl 21-28 Nisan Ebeler Haftası ve 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü olarak kutlanır. Anne ve bebek ölümleri oranındaki yüksekliğin, istihdam edilen ebe sayısının yetersizliğinden kaynaklanmaktadır.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920 günü kurulmasının onuruna, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından sadece Türk çocuklarına değil, bütün Dünya çocuklarına armağan edilen, her yıl 23 Nisan günü kutlanan, Türkiye’nin milli bayramıdır.
26 Nisan Pilotlar Günü
29 Nisan Dünya Dans Günü
Modern balenin yaratıcısı Jean-Georges Noverre’nin doğum günü anısına her yıl 29 Nisan’da Dünya Dans Günü kutlanıyor.

MAYIS AYI ÖZEL GÜNLER

1 Mayıs İşçi Bayramı
İşçi Bayramı Neden kutlanır ile ilgili görsel sonucu
1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, işçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günüdür.
Mayıs Ayının 1.Haftası Bilişim Haftası
3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü
3 Mayıs Dünya Astım Günü
Dünya çapında, her yıl yaklaşık 250 bin kişinin ölümüne neden olan astımın ciddiyetine dikkat çekmek için 3 Mayıs günü, Dünya Astım Günü olarak kutlanıyor.
3 Mayıs Türkçülük Günü
Davanın ortaya çıkışı, 3 Mayıs 1944 tarihli Hüseyin Nihal Atsız -Sabahattin Ali duruşmasından sonra yaşanan “Ankara Nümayışı”nı anmak amacıyla, 3 Mayıs 1945’de Tophane Askerî hapishanesinde 10 mahkûmun bir araya gelerek kutlanmasıyla başladı.
5 Mayıs Dünya Ebeler Günü
10 Mayıs Anneler Günü
Anneler Günü, anneleri anmak ve onurlandırmak amacıyla tüm dünyada farklı zamanlarda kutlanan özel gündür.
10 Mayıs Dünya Psikologlar Günü
4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası
4-11 Mayıs Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası
Mayıs Ayının 2.Haftası Vakıflar Haftası
5-6 Mayıs Hıdırellez
Hıdırellez Neden kutlanır ile ilgili görsel sonucu
İnanışa göre Hızır ve İlyas’ın kıyamete kadar yaşayacaklardır ve kıyamete kadar İlyas, denizde zor durumda olanlara; Hızır, karada ihtiyacı olanlara yardım edecektir. Hızır’ın karadan İlyas’ın denizden gelip buluştuğu ve tabiatın canlanıp yeniden hayat bulduğu gün olarak Hıdırellez Bayramı kutlanmaktadır.
9 Mayıs Avrupa Haftası
Avrupa Günü, 9 Mayıs 1950 tarihinde imzalanan Schuman Bildirgesi’ni anmak için kutlanır.
10-16 Mayıs Engelliler Haftası
Engelliler haftası tüm dünyada destek olmak amacıyla anılmakta ve kutlanmaktadır.
10 Mayıs Danıştay ve İdari Yargı Günü
12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü
13 Mayıs Dünya Peyzaj Mimarları Günü
14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü
14 Mayıs Dünya Eczacılık Günü
15 Mayıs Uluslararası Aile Günü
15 Mayıs Yeryüzü İklim Günü
15 Mayıs Hava Şehitlerini Anma Günü
Bizim için canlarını feda eden hava şehitlerimiz bugün Hava Şehitleri Anma Günü’nde anılıyor.
15-21 Mayıs Gençlik Haftası
Gençlerin; sosyal, kültürel, zihinsel, sportif ve sanatsal gelişimlerine katkıda bulunmak, kendilerini ifade edebilen bireylerin ortaya çıkmasına yardımcı olmak, milli ve manevi değerlere saygılı, görev ve sorumluluk bilinci gelişmiş ve toplumla bütünleşmiş sağlıklı nesiller yetiştirilmesini sağlamak amacıyla kutlanmaktadır.
18-24 Mayıs Müzeler Haftası
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı
19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkmıştır ve bugün İtilaf Devletleri’nin işgaline karşı Türk Kurtuluş Savaşı’nın başladığı gün kabul edilir. Atatürk bu bayramı Türk gençliğine armağan etmiştir.
25 Mayıs Dünya Etik Günü
Etik değerlerin anımsatılması ve bu konuda bir bilinç oluşturulması amacıyla, 25 Mayıs günü tüm dünyada Dünya Etik Günü olarak kutlanmaktadır.
29 Mayıs İstanbul’un Fethi
Peygamber Efendimizin övgüsüne mazhar olan Fatih Sultan Mehmet Han’ın gerçekleştirdiği İstanbul’un Fethi 29 Mayıs’ta kutlanıyor.
31 Mayıs Dünya Sigara İçmeme Günü

HAZİRAN AYI ÖZEL GÜNLER

5-11 Haziran Çevre Koruma Haftası
Her yıl Birleşmiş Milletler’e üye ülkelerde 5 Haziran Dünya Çevre Günü olarak değerlendirilir. O tarihten bu yana her 5 Haziran’da kamuoyunda çevre bilincinin artırılması, çevre sorunlarının çeşitli yönlerine dikkat çekilmesi amacıyla etkinlikler düzenleniyor.
17 Haziran Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü
Çölleşme tehdidinin yol açtığı sorunlar ve buna karşı yürütülen mücadeleye yönelik Birleşmiş Milletler (BM) kararıyla 1994’ten bu yana her yıl 17 Haziran, “Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü” olarak kutlanıyor.
20 Haziran Dünya Mülteciler Günü
2001 yılından beri, her yıl 20 Haziran’da kutlanan Dünya Mülteciler Günü, Dünyanın her yerinden, şiddet ve zulümden dolayı evlerinden kopartılan ve zulümden kaçan insanların anıldığı ve onurlandırıldığı bir gündür.
21 Haziran Babalar Günü
Babalar Günü, pek çok ülkede her yıl haziran ayının üçüncü pazar günü babaların onuruna kutlanan özel bir gündür.
26 Haziran Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü

TEMMUZ AYI ÖZEL GÜNLER

1 Temmuz Kabotaj ve Deniz Bayramı
İlk kez 1 Temmuz 1926 yılında ilan edilen Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, gemi işletmeciliğini desteklemek ve kabotaj hakkının elde edilişini kutlamak için her yıl 1 Temmuz’da çeşitli etkinliklerle kutlanır.
10 Temmuz Dünya Nüfus Günü
Dünya Nüfus Günü her sene 11 Temmuz günü kutlanıyor ve mevcut nüfus artış hızımızın sürdürülemez olduğunu hatırlatmak için uğraşıyor. O zamandan beri Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı hızla büyüyen nüfusun ihtiyaçlarını öngörmek, desteklemek ve dengelemek için çalışıyor.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü
2016 Türkiye askerî darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden 240’ı aşkın sivil, polis ve askeri anmak için genel tatil günü ilan edildi.
24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı
Türkiye’de Türk basınında sansürün kaldırılmasının yıl dönümü olarak her yıl 24 Temmuz tarihinde kutlanan önemli gündür.
28 Temmuz Dünya Hepatit Günü

AĞUSTOS AYI ÖZEL GÜNLER

26 Ağustos Malazgirt Zaferi
Türklerin Anadolu’nun kapısını aralaması anlamına gelen 1071 Malazgirt Meydan Muhaberesi, ülkemizde coşkuyla kutlanıyor.
30 Ağustos Zafer Bayramı
30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’u anmak için Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde her yıl 30 Ağustos günü kutlanan ulusal bayramıdır.

EYLÜL AYI ÖZEL GÜNLER

8 Eylül Dünya Okuma Yazma Günü
Dünya kitap okuma günü amacı, bireylerin, toplulukların ve toplumların okuma yazma bilmesinin öneminin altını çizmektir.
19 Eylül Şehitler ve Gaziler Günü
Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM’nin 19 Eylül 1921 günü mareşallık rütbesi ve gazilik unvanının verilmesi nedeniyle bugün gaziler günü olarak kutlanmaktadır.
21 Eylül Dünya Barış Günü
Eskiden Sovyetler Birliği ve Varşova Paktı üyesi ülkeler barış içinde bir dünya mücadelesi görevini hatırlatmak amacıyla Almanya’nın 1939 yılında Polonya’yı işgal ederek İkinci Dünya Savaşı’nı başlattığı tarih olan 1 Eylül’ü “Dünya Barış Günü” olarak ilan etmiştir.
21 Eylül Dünya Alzheimer Günü
25 Eylül – 1 Ekim İtfaiyecilik Haftası
Yangın Haftası olarak da anılır ve kutlanır. Bu hafta aralığında yayın organları ile halka, okullarda öğrencilere yangının zararları anlatılır. Buna ek olarak yangından korunma yolları ve alınması gereken önlemler halka belirtilir.
26 Eylül Dil Bayramı
Türk Dil Kurumu, çok sayıda bilim adamı, gazeteci, yazar, devlet adamı ve sanatçı gibi önemli meslek gruplarını topladığı Türk Dili Kurultayı’nda Türkçe’nin önemini vurgulamak için 26 Eylül gününü ‘dil bayramı’ ilan etti.
Eylül Ayının 2.Cumartesi Günü Dünya İlk Yardım Günü
19 Eylül’ü İçine Alan Hafta Şehitler ve Gaziler Haftası

EKİM AYI ÖZEL GÜNLER

1 Ekim
Dünya Yaşlılar Günü
1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası
Cami ve din görevlilerin değerini anlatmak için belirlenen Cami ve din haftası, her yıl 1-7 Ekim arasında kutlanır.
4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü
Dünya genelinde maddi kazanç ve eğlence amacıyla birçok hayvan, işkence, eziyet ve kötü muameleye maruz kalıyor. Hayvanların haklarını savunmak ve hatırlatmak için kutlanılır.
4-10 Ekim Dünya Uzay Haftası
Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen Dünya Uzay Haftası, insanlığın uzaya doğru açılmasında dönüm noktası olan iki olaya işaret etmektedir.
10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü
14 Ekim Dünya Standartlar Günü
Uluslararası Standartlar olarak yayınlanan gönüllü teknik anlaşmaları geliştiren dünya çapında binlerce uzmanın işbirliği çabalarına saygı göstermenin bir yolu olan Dünya Standartları Günü’nü kutlamaktadır.
16 Ekim Dünya Gıda Günü
17 Ekim Dünya Yoksullukla Mücadele Günü
24 Ekim Birleşmiş Milletler Günü
26 Ekim Hasta Hakları Günü
29 Ekim-4 Kasım Kızılay Haftası
ürk Kızılayı genel merkezi ve Türkiye genelinde tüm şubeleri tarafından çeşitli etkinliklerle kutlanan bu haftada Türk Kızılayı’nın kuruluş amacı ve yürüttüğü insani yardım faaliyetleri özellikle öğrencilere, gençlere ve kamuoyuna anlatılarak, Türk Kızılayı’na ve faaliyetlerine yönelik farkındalık yaratılmaktadır.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü Türkiye’de ve Kuzey Kıbrıs’ta kutlanan bir millî bayramdır.

KASIM AYI ÖZEL GÜNLER

1 – 7 Kasım Türk Harf İnkılabı Haftası
2 – 8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası
Aileleri ve anne baba adaylarını çocuk kanserlerine karşı bilinçlendirmek, löseminin yaygınlığı ve tedavi edilebilirliği konularına, lösemi tedavisi gören çocukların moral ve motivasyonunun sevgiyle yüksek tutulmasının önemine dikkat çekmek adına kutlanır.
3 – 9 Kasım Organ Nakli Haftası
8 Kasım Dünya Şehircilik Günü
10 Kasım Atatürk’ün Ölüm Günü
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 10 Kasım 1938 günü saat 9’u 5 geçe yaşamını yitiren Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına 10 Kasım Atatürk’ün anıldığı hafta olarak Türk halkı tarafından anılır.
10 – 16 Kasım Atatürk Haftası
12 Kasım Afet Eğitimi Hazırlık Günü
14 Kasım Dünya Diyabet Günü
16 Kasım UNESCO Kuruluş Günü
16 Kasım Uluslararası Hoşgörü Günü
16 Kasım Dünya Komşular Günü
20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü
Dünya Çocuk Hakları Günü her yıl 20 Kasım tarihinde kutlanıyor. İlk olarak 1989’da kutlanmaya başlayan bu anlamlı gün, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından dünya genelinde çocukların karşı karşıya kaldıkları hak ihlallerini gündeme taşımak amacı taşıyor.
21 Kasım Dünya Televizyon Günü
22 Kasım Diş Hekimleri Günü
24 Kasım Öğretmenler günü
Öğretmenler Günü, öğretmenlik mesleğini icra eden kimseleri onurlandırmak için çeşitli etkinliklerin düzenlendiği bir kutlama günüdür.
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü
Kasım’ın 2. Pazartesi Başlar Dünya Çocuk Kitapları Haftası
Kasım’ın 3.Perşembe Günü Dünya Felsefe günü
22 Kasımı İçine Alan Hafta Ağız ve Diş Sağlığı Haftası
Kasım’ın 2.Perşembe Günü Dünya Kalite Günü

ARALIK AYI ÖZEL GÜNLER

1 Aralık Dünya AIDS Günü
AIDS’in önlenmesi konusunda farkındalık yaratmak ve hastalıktan ölenleri hatırlamak için düzenleniyor.
2 – 9 Aralık Mevlana Haftası
Her yıl 2-19 Aralık tarihleri arasında vefat ettiği Konya’da kutlanır. Şeb-i Aruz olarak bilinen Mevlana Haftası, onun öldüğü hafta sema gösterileri eşliğinde kutlanmaktadır. Dünya’nın dört bir yanından gelen turistler Mevlana’nın Mesnevi’sini okumakta ve Sema gösterilerinden çok etkilenmektedir. Bu nedenle yurtdışından yoğun bir katılım görülmektedir.
3 – 9 Aralık Vakıf Haftası
İnsanlardaki yardım duygusunu geliştirmek, dayanışmanın önemini anlatmak ve insanların gönül zenginliğine ulaşmasına yardımcı olmak amacı ile 1985 yılından beri 3 – 9 Aralık tarihleri arasında “Vakıf Haftası” kutlanmaktadır.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü
Bu gün, engelli kişileri kutlamak ve aynı zamanda dünya çapında karşılaştıkları zorluklar konusunda farkındalık yaratmak içindir.
4 Aralık Dünya Madenciler Günü
4 Aralık Dünya Madenciler Günü nedeniyle Türkiye’nin birçok yerinde maden şehitleri saygıyla anılıyor.
5 Aralık Dünya Mühendisler Günü
5 Aralık Kadın Hakları günü
“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün en önemli devrimlerinden biri olan ve tüm dünya ülkelerinden önce Türk kadınına ‘seçme ve seçilme hakkı’ vererek kadınların önünü açtığı 1934 yılından bu yana her yıl 5 Aralık Kadın Hakları Günü olarak kutlanıyor.
7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü
Dünya genelinde sivil havacılık faaliyetlerinin emniyetli ve düzenli bir şekilde sürdürülmesi amacıyla 1944 yılında Şikago Sözleşmesi ile Birleşmiş Milletler bünyesinde kurulan Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı’na(ICAO) üye tüm ülkeler, 7 Aralık tarihini Uluslararası Sivil Havacılık Günü’nü kutluyor.
10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü
10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü, Birleşmiş Milletler Tarafından kabul edilmiş ve 1948 yılından bu yana her yıl kutlanmıştır. İnsan hakları evrensel beyannamesinin kabul edildiği gün olarak kutlanan 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda kabul edildiği gün itibariyle davetlerle organize edilmektedir.
10 Aralık’ı içine alan hafta İnsan Hakları ve Demokrasi haftası
10 Aralık ile başlayan İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası olarak kutlanır. … Demokrasilerde hukukun üstünlüğü esastır. Demokrasilerde tüm insanlar eşit haklara sahiptir.
12 – 18 Aralık Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası
Yerli Malı Haftası her yılın 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanır. Amaç, tüketimin artırılması ve tüketimde yerli mallarının tercih edilmesinin sağlanmasıdır.
12 – 18 Aralık Yoksullara Yardım Haftası
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 12-18 Aralık tarihi “Yoksullarla Dayanışma Haftası” olarak ilan edilmiştir. Temel amaç toplumda yoksullukla ilgili farkındalık düzeyini yükseltmek, toplumun temel taşı bireylerde yoksulluğa karşı hareket bilinci uyandırmaktır.
18 Aralık Dünya Göçmenler Günü
18 Aralık günü, BM tarafından resmi olarak 2000 yılında “Uluslararası Göçmenler Günü” olarak kabul edilmiştir.
20 Aralık Uluslararası İnsani Dayanışma Günü
Dayanışma kültürünün geliştirilmesi ve yoksullukla mücadele için BM Genel Kurulu tarafından 20 Aralık Uluslararası Dayanışma Günü olarak kabul edildi. Bu girişimin amacı uluslararası barış ve güvenliği koruyarak insan hakları ve sosyo-ekonomik gelişmeyi sağlamaktır.
21 Aralık Dünya Kooperatifcilik Günü
Kooperatiflerin toplumların gelişmesi ve özellikle tarımsal kalkınmadaki önemini vurgulamak amacıyla her yıl 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü kutlanıyor.
27 Aralık Atatürk’ün Ankara’ya Gelişi
Atatürk’ün Ankara’ya gelişi, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması ve Kurtuluş Savaşı’nın başlatılması için oldukça önemli bir olaydır. TBMM’nin kuruluşu ve Türk ordusunun kurulup çalışmalarına başlaması gibi birçok gelişme ve hazırlık, Ankara’da yapıldı.
27 Aralık Mehmet Akif Ersoy Ölüm Yıldönümü
Mehmed Ragîf, daha sonra Mehmet Âkif Ersoy, Türk şair, veteriner hekim, öğretmen, vaiz, hafız, Kur’an mütercimi ve siyasetçi. Mehmet Âkif Ersoy, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ulusal marşı olan İstiklâl Marşı’nın yazarıdır. “Vatan Şairi” ve “Millî Şair” unvanları ile anılır. 27 Aralık 1936, İstanbul’da vefat etmiştir.

DİNİ GÜNLER TAKVİMİ

Üç ayların başlangıcı: 13 Şubat Cumartesi Receb ayının ilk günü.
Regaib Kandili: 18 Şubat Perşembe
Miraç Kandili: 10 Mart Çarşamba
Şaban ayının başlangıcı: 14 Mart Pazar
Berat Kandili: 27 Mart Cumartesi
Ramazan ayının başlangıcı: 13 Nisan Salı
Kadir gecesi: 08 Mayıs Cumartesi
Ramazan Bayramı Arefesi: 12 Mayıs Çarşamba
Ramazan Bayramı 1.gün: 13 Mayıs Perşembe
Ramazan Bayramı 2.gün: 14 Mayıs Cuma
Ramazan Bayramı 3.gün: 15 Mayıs Cumartesi
Kurban Bayramı Arefesi: 19 Temmuz Pazartesi
Kurban Bayramı 1.gün: 20 Temmuz Salı
Kurban Bayramı 2.gün: 21 Temmuz Çarşamba
Kurban Bayramı 3.gün: 22 Temmuz Perşembe
Kurban Bayramı 4.gün: 23 Temmuz Cuma
Hicri Yılbaşı – Muharrem Ayının başlangıcı: 9 Ağustos Pazartesi
Aşure Günü: 18 Ağustos Çarşamba
Mevlit Kandili: 17 Ekim Pazar

Özel gün sosyal medya hizmeti ya da sosyal medya yönetimi hizmeti almak için buraya tıklayın.

Sosyal medya yönetimi yaptığımız bazı referanslarımızı görmek için buraya tıklayın.

Sosyal medya yönetimi fiyatları nelerdir? görmek istiyorsanız buraya tıklatın.

Konuşmayı Başlatın!
1
Ajans Hiyerarşi
Merhaba 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz?